Familiebedrijf met jarenlange ervaring

Mussche Handel en Transport is in de loop der jaren ontstaan door het handelen in hooi en stro. Sinds 2010 vormen we een v.o.f.  Albert Mussche met zijn 4 zonen Dirk, Klaas, Jan en Bert. Eind 2018 is vader uit de v.o.f. gestapt. Hem zien we nog regelmatig achter de schermen.


Om het hooi en stro te kunnen vervoeren, waren we wagens nodig. We hebben toen besloten deze zelf te maken. Dit is in de loop van de tijd uitgebreid en daardoor kunnen wij nu verschillende soorten wagens produceren zoals de klant wenst.


In 2012 begonnen wij met het verhakselen en verpakken van stro. De verwerking van stro is daarmee uitgebreid. Wij produceren nu kleine balen van 20 kg en grote balen van 350 kg.


Er was natuurlijk transport nodig om de balen te kunnen vervoeren. Daardoor hebben we in 2013 besloten een eigen vrachtwagen aan te schaffen. Inmiddels hebben we dit uitgebreid tot vijf vrachtwagens. We gebruiken deze ongeveer voor de helft voor ons eigen transport. De rest besteden we aan het vervoer voor derden.


In het voorjaar van 2017 verhuisden wij naar onze huidige locatie op het industrieterrein. We hebben daar een werkplaats voor de wagenbouw en ook een loods voor het stro. Deze is nu ook veel groter en we hebben meer ruimte voor de opslag. De grotere ruimte is nodig om efficiënt de verschillende soorten stro, die verwerkt tot voerstro en strooisels, op te kunnen slaan. Nu hebben we ook een stortput. Daarmee kunnen wij ook andere producten in balen persen.


Mussche Handel en Transport houdt zich o.a. bezig met het verwerken van stro, zoals gehakseld tarwe- en koolzaadstro en gemalen tarwe- en koolzaadstro. Dit kan verwerkt worden in balen van 20 kg en balen tot 350 kg. Deze balen zijn stof-arm. Het stof wat overblijft, verwerken we tot strokorrels. Deze zijn uitstekend te gebruiken als strooisel en het neemt zeer veel vocht op. Daarnaast persen we ook andere producten in kleine of grote balen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mais of vlas.


Wij bezitten vrachtwagens met gestuurde tautliner opleggers en een kooiaap. Deze zijn te gebruiken voor eigen transport, maar ook voor klanten en andere transportbedrijven.


De 70 ton’s weegbrug (ook te gebruiken door derden) is geopend van ma. t/m vr. van 7.00 tot 18.00 uur.(meestal zijn we er t/m 22.00 uur)  Zaterdags open van 8.00 tot 12.00 uur. Eventueel kan er ook een afspraak gemaakt worden.


Daarbij fabriceren wij ook nog landbouwwagens, oprijwagens, veewagens, bakkenwagens en ook nog speciaalbouwwagens. Alles op maat en naar de wensen van de klant!


 


“Onze passie is het verwerken van stro, al jarenlange ervaring”

Bekijk de mogelijkheden